Τολό

To Τολό είναι ένα πανέμορφο τουριστικό θέρετρο του νομού Αργολίδος, μόλις 9χμ από το Ναύπλιο. Σας δίνει την δυνατότητα να απολαύσετε την πεντακάθαρη θάλασσα και να επισκεφτείτε τους αρχαιολογικούς χώρους της ευρύτερης περιοχής, αρχαίας Ασίνης, Επιδαύρου, Τίρυνθας, Μυκηνών, Άργους, Ήρας, Ναυπλίου.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι να μας επισκεφτείτε…

Το Τολό είναι ένα χαρισματικό χωριό έτοιμο να προσφέρει στον επισκέπτη του πλούσια παραδοσιακή φιλοξενία και ταυτόχρονα σύγχρονη διασκέδαση. H φυσική του ομορφιά και η ξακουστή του φιλοξενία είναι τα χαρακτηριστικά που προσελκύουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Η γεωγραφική του θέση είναι τέτοια έτσι ώστε να σας προσφέρει σύντομες επισκέψεις σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της αργολίδας. Για τον επισκέπτη που αναζητά οικογενειακές διακοπές το Τολό μπορεί να του προσφέρει απολαυστικές διακοπές κοντά στη φύση. Οι 1200 κάτοικοί του ασχολούνται με τον τουρισμό εδώ και πολλά χρόνια και γνωρίζουν καλά τι σημαίνει η έννοια φιλοξενία μιας και οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι οικογενειακές.

Οι μετακινήσεις γύρω από το χωριό είναι πολύ εύκολες αφού αρκούν μόνο 20 λεπτά για να μεταβείτε στο Ναύπλιο με καθημερινά δρομολόγια κάθε μία ώρα. Από το Ναύπλιο υπάρχουν πολλά δρομολόγια για την υπόλοιπη Ελλάδα κυρίως μέσω Αθήνας. Επίσης από το λιμάνι μας υπάρχει γραμμή για την Ύδρα και τις Σπέτσες.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο Τολό παραθερίζουν άνθρωποι όλων των ηλικιών. Εδώ θα συναντήσετε οικογένειες και παρέες νεαρών ατόμων να απολαμβάνουν τη θάλασσα, τον ήλιο και τις ομορφιές της φύσης, να γευματίζουν στις παραλιακές ταβέρνες όπου αφθονούν τα φρέσκα ψάρια και τα θαλασσινά . Αλλά σαν πέσει η νύχτα, οι δρόμοι τους χωρίζουν. Άλλοι προτιμούν να χαλαρώσουν ακούγοντας τον παφλασμό των κυμάτων σε μια ήσυχη παραλιακή ταβέρνα ή καφέ-μπαρ, ενώ όσοι θέλουν να διασκεδάσουν, η έντονη νυχτερινή ζωή της περιοχής, ικανοποιεί όλα τα γούστα.

Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος
"Ψηφιακή Σύγκλιση". Με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.